Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ


- ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  - ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

  Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάστηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1978  -σε ηλικία 26 ετών τότε- στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα. Στην Πελοπόννησο, Έκανε θητεία οκτώ μηνών αφού πρώτα εξαγόρασε το υπόλοιπο των 16 μηνών καταβάλλοντας 19.000 δραχμές και στις 7 Αυγούστου του 1979 απολύθηκε με την ειδικότητα του γραφέα

 

- ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 Ο κ Καραμανλής παρουσιάστηκε στο Ναυτικό τον Απρίλιο του 1977, διακόπτοντας την αναβολή του και απολύθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1979, έχοντας λάβει την ειδικότητα του διαχειριστή. Στη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων και ενώ υπηρετούσε τη θητεία του διαγνώστηκε ότι έπασχε από πλατυποδία.

  

- ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 Στις 9 Ιουλίου του 1976 ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, απ' όπου και απολύθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1976, αφού είχε καταβάλει 21.000 δραχμές για να εξαγοράσει τους 21 μήνες που δεν υπηρέτησε. Επειδή όμως έκανε θητεία μόλις τριών μηνών, εκλήθη ξανά τον Απρίλιο του 1977 και υπηρέτησε για ένα εξάμηνο ακόμη προκειμένου να συμπληρώσει το υποχρεωτικό εννεάμηνο.
 
 
 
 
Υ.Γ μπλόγκερ: Με αυτά, με 'κείνα και με τα παραλειπόμενά τους ... Αισθάνομαι λίγο ηλίθιος, μη πω χαζός και παρεξηγηθώ από τους συμπολεμιστές ΜΟΥ (της εποχής εκείνης...) που υπηρέτησα στον στρατό 22 μήνες + φυλακή +,+ κλπ , σχεδόν 2 χρόνια! ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ που διάβασα σήμερα στο VOICE.GR και κατά την Βυζαντινή εποχή (λίγο πριν την διάλυση της Αυτοκρατορίας) τα ίδια συμπτώματα επικρατούσαν στην τότε ...κοινωνία τους. ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. Α Δ Ι Κ Ι Α, ρε γαμότο !! Τουλάχιστον αφήστε μας (τη γενιά μου, δηλαδή) να πάρουμε  τη ΣΥΝΤΑΞΗ μας !!! 40 χρόνια δουλεύω (και είναι πραγματική δουλειά και ...συνεχής, συνεχίζω).

Με διαλύσατε, ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: