Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Συναγερμός στη Στοκχόλμη από διαρροή χημικών


ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ                                                                                   
Διαρροή χημικών σημειώθηκε σε εργαστήριο της Στοκχόλμης στη Σουηδία, ενώ τουλάχιστον 500 άτομα έχουν ήδη εκκενώσει τη γύρω περιοχή υπό τον φόβο έκρηξης.
Τουλάχιστον έντεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, μετά τη διαρροή χημικών που σημειώθηκε στο εργαστήριο στη Στοκχόλμη.
Σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται μαρτυρίες, η διαρροή έγινε αντιληπτή, καθώς υπήρχε έντονη οσμή φυσικού αερίου.
Ακόμα, τα σουηδικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 500 άτομα εκκένωσαν την περιοχή κοντά στο Ινστιτούτο «Καρολίνσκα». 
Το εν λόγω Ινστιτούτο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διακεκριμένα Πανεπιστήμια Ιατρικής στον κόσμο. Άλλα κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή και εκκενώθηκαν είναι το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και διάφορες ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Aftonbladet.
Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, η διαρροή των επικίνδυνων αερίων ξεκίνησε από τον έβδομο όροφο ενός κτιρίου σε ένα συγκρότημα εργαστηρίων κοντά στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα.
«Σε μία αίθουσα υπήρξε ακούσια απελευθέρωση αερίων. Μάλλον πρόκειται για τη χημική ένωση τολουόλιο, που σε συμπυκνωμένη μορφή μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και έκρηξη», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Sven-Erik Olsson.
Στην περιοχή έχουν καταφθάσει σωστικά συνεργεία, περιπολικά και αρκετά ασθενοφόρα, όπως μεταδίδει η Aftonbladet, ενώ στο κτίριο που σημειώθηκε η διαρροή έχουν εισέλθει ήδη μέλη μιας ειδικής ομάδας αντιμετώπισης χημικών συμβάντων, ντυμένα με ειδικές στολές προστασίας, ώστε να προχωρήσουν σε εκτίμηση του κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: